Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Nif Serüveni

Özgürlük Pedalda


7 Mayıs 2011 günü sabah 08,00 de Özkanlar Cumhuriyet parkında toplanıp Atilla Akagündüz öncülüğünde Nif yoluna koyulduk. Yola çıkarken hedef Kavaklıdere-Kemalpaşa -Nif Alabalık Çiftliğine gitmekti. Yola çıkarken Nif'in Bornova'ya göre soğuk olabileceğini düşünerek yanımıza winstoperlarımızı tamir setimizi ve kameralar dışında başka bir şey almadık. Nede olsa tırmanırken kimse fazladan yük taşımak istemez. Yolu daha önceden bisiklet ve yürüyerek geçen olmasından dolayı yol boyunca su kaynaklarının olduğunu bilmemiz bizleri rahatlatmıştı. Cumhuriyet parkında 7 kişi buluşup yola koyulduk ama karşı esen rüzgar neşemizi ilk anda biraz kaçırmıştı. Rüzgardan kurtulabilmek için Ankara asfaltına paralel binalar arasından ilk mola yerimiz olan Kavaklıdere'ye vardık. Kavaklıdere'ye gidene kadar Kemalin maşa sorunu için 3-5 lastikçiye uğramayı ihmal etmedik. 
Kavaklıdere Köy Kahvesi

Kavaklıdere köy meydanındaki durak yerimiz olan kahvede çay ve kahvaltı molası verdik . Yine köy meydanında olan köy fırınından gevrek ve boğaçalarımızı alıp kahvaltı ederken Atilla abinin çok rüzgar var gençler belkahveyi tırmanmayalım " şuradan kestirme bir yol var direk Kemalpaşa'ya varıyor doğa içi"şeklinde masumca anlatması üzerine Büyük Nif diye yola çıktığımız yolculuğumuza Küçük Nifide kattık. Kavaklıdere'den Kemalpaşa'ya dağ yolundan geçerken dikkatli olunması gereken ayrımlar var. kavaklı dereden Kemalpaşa'ya dağ yolundan gitmek Belkahve'ye göre kesinlikle daha zor ve haz verici idi. Yaklaşık 600 metre yüksekliğe çıkılıyor. Kavaklıdere köy kahvesinden Nato üssü istikametinden gidilip Nato üssü sonunda    subaşı ve Yeşil Vadi evleri ayrımından yeşilvadi evleri istikametinde gitmek gerek yeşil vadi istikametindeki yolda ayrılmadan devam edildiği zaman ilk ayrımdan yaklaşık 3,5-4 km sonra bir yol ayrımı ile daha karşılaşılacaktır bu yol ayrımında güney-batı iniş kuzey-doğu ise tırmanış şeklinde olup sizin geldiğiniz istikamet ise kuzey-batıdan güney-doğuya doğrudur. Tabi ki tırmanışın burada bitiği düşüncesine kapılıp sevinmeyin az daha tırmanmanız gerekecek ama tırmandık sonra güzel İzmir manzaralarının keyfini çıkarız. Kavaklıdere ve Nif ormancılar tarafından örümcek ağlarını aratmayacak yollar ile donatılmış durumda mümkün ise yolu bilen biri ile yola çıkmak en güzeli bizlerin yaptığı gibi. Her tırmanışın bir inişi var İnmeye başladığımız zaman hedefimiz tekrar tırmanış olduğu için istemeye istemeye başladığımız inişi Kemalpaşa girişinde sonlandırdık.



Kemalpaşa vardıktan sonra cezaevi karşısındaki kafede ikinci molamızı verdik su takviyemizi yapıp çaylarımızı yudumladıktan sonra yine tam cezaevinin karşısından dağa tırmanmaya başladık artık yolun karıştırılacak yanı kalmadı Gümüşhaneliler Yaylasına doğru tırmanışa geçiyorsunuz ve asfalt takip ediliyor ve çeşmeden sonra toprak yol sizi doğruca balık çiftliğine götürüyor. 
Nif Tırmanışı asfaltın bittiği yerdeki çeşme


Toplam 8-9 km bir tırmanış olup eğim %11-12 olması nedeniyle tırmanış sırasında su molası ve benzeri sebeplerle mola vermek zorunda kalınıldı. Alabalık çiftliğine varmadan alabalık çiftliğini telefonla aramakta fayda var. Bizler aramamıza rağmen dağda alabalık çalışanın telefonu kapsama alanı dışında kaldığından ulaşamadık. Alabalık çiftliğine ulaştığımız zaman balık sezonun açılmadığı üzücü haberini duyduk. Çiftlikte kömür balık salatalık malzeme yoktu. Kendi kömür ekmek salata malzememizi ve ızgara telinizi götürmenizi tavsiye ederiz. Çiftlikteki ızgara telleri hijyenik olmadığı gibi menü şeklinde balık fiyatı kordondaki balıkçılardan daha yüksek. Bizler yanımızda getirdiğimiz gofret, çikolata ve bisküvilerden atıştırıp Kemalpaşa yoluna koyulduk. Kemalpaşa yemek molası sonrası belkahve üzerinden Bornova ya varıp turumuzu sonlandırdık.


Nif Alabalık Çiftliği


İniş sırasında inişe kendinizi kaptırıp manzaraları kaçırmayın

Nif iniş videosu
(Kemal'e Teşekkürler)

Katılımcılar: Atilla Akagündüz, Kemal Çetinkaya, Enes Öztorun, Emre Dora Dinçer, Uğur Kemiklioğlu, Mehmet Durmaz, Ekrem Musalar

Tavsiye: 1-Parkuru tanıyan biri ile yola koyulun.
             2-Alabalık Çiftliğinde mola verecekseniz kömür ekmek salata malzememizi ve ızgara telinizi götürmenizi tavsiye ederiz.
             3-Yanınıza bolca gofret, çikolata türü yiyecek alın.
             4-Nif serin olur tırmanış sonrası mola yerinde üşüyebileceğinizi göz önünde bulundurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder